Bridge: fitness for the mind 
 

Workshops voor beginners met spelbespreking

Bridgeschool Bergen Bridge organiseert vanaf 7 juni, in principe wekelijks, op woensdagmiddag voor beginnende bridgers een workshop waarbij steeds één thema centraal staat. Dit gebeurt aan de hand van een aantal te spelen spellen waarbij naast het juiste biedverloop uitgebreid wordt stilgestaan bij het maken van een speelplan en het verdere af- en tegenspel.
Deze workshops vinden plaats bij Lunchcafé Op de Vrolijkheid, Ossenkamp 5 te Zwolle. De data zijn:
- 7 juni - 28 juni
- 14 juni - 5 juli
- 21 juni - 12 juli
De deelname aan een workshop kost € 7,50 per middag. De workshops gaan alleen door bij voldoende belangstelling (minimaal 20 deelnemers per sessie).
Mocht je interesse hebben, laat het dan weten via de mail of laat een bericht achter op het contactformulier op mijn website www.bergenbridge.nl.

Graag tot ziens!

Bridge Academie Zwolle

Sinds begin 2020 verzorg ik als docent bridgecursussen bij de Bridge Academie Zwolle (BAZ). De BAZ is enkele jaren geleden opgericht om ten behoeve van de gezamenlijke bridgeverenigingen in Zwolle de belangstelling voor bridge te stimuleren. 

In oktober 2022 is voor de tweede keer een beginnerscursus Start met Bridge georganiseerd met twee groepen van ongeveer 24 deelnemers. In januari 2023 heeft dit een vervolg gekregen met Start met Bridge 2 die in april is afgerond.

Tevens zijn er in maart en april themamiddagen georganiseerd in Zwolle. In twee blokken van vier middagen werd in de vorm van een workshop steeds een ander onderwerp behandeld. Het eerste blok ging over bieden, het tweede blok behelsde het af- en tegenspelen. Ook in het nieuwe seizoen zullen er weer themadagen worden gehouden.

Vervolgtrainingen zijn zeer geschikt voor bridgers die behoefte hebben om hun kennis weer eens op te frissen. In deel 2 (en verdieping in deel 3) wordt ingegaan op de belangrijkste elementen van het bridgespel. Zo wordt er veel aandacht besteed aan het speelplan, zowel in een SA- als een troefcontract. Ook komt het tegenspel uitgebreid aan de orde: uitkomen in de eerste slag, tegenspelen na de eerste slag en signaleren. Verder is er een apart hoofdstuk over het informatiedoublet. 

Tenslotte komt kaart(her)waardering uitgebreid ter sprake en wordt het verdere bieden na Jacoby en Stayman behandeld. Tenslotte komen de zwakke twee- en preëmptieve openingen op 3 en 4-nivo aan de orde als ook de sterke 2 Kl (alle varianten!) en 2 SA-openingen.