Bridge: fitness for the mind 
 

Bridge Academie Zwolle

Sinds begin 2020 verzorg ik als docent bridgecursussen bij de Bridge Academie Zwolle (BAZ). De BAZ is enkele jaren geleden opgericht om ten behoeve van de gezamenlijke bridgeverenigingen in Zwolle de belangstelling voor bridge te stimuleren. 

Begin maart 2022 is een vervolgcursus opgestart. Deze cursus is eind mei afgerond. Het is de bedoeling dat in het najaar 2022 wederom een beginnerscursus Start met Bridge wordt georganiseerd.

In de cursus wordt de theorie uitgelegd met behulp van PowerPoint-materiaal en wordt veel aandacht besteed aan het oefenen van praktijkspellen.Beginnerscursus in najaar 2022 bij HBS/BC De Heigraaf/BC Heerde

De drie bridgeclubs van de Noord Veluwe, te weten Bridgeclub Heerde, Bridgeclub de Heigraaf (Wezep) en de HBS (Hattemer Bridge Sport) bieden een bridgecursus aan voor degenen die het spel willen leren. De cursus wordt gegeven op de vrijdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur in het MFC de Brinkhof (Dorpshuis) in Wezep. De cursus bestaat uit 12 lessen. We starten op 23 september en we hopen de cursus af te ronden op vrijdag 16 december. Als corona roet in het eten gaat gooien, schuiven we de cursus door naar 2023. De kosten bedragen € 95,- per persoon. Dat is inclusief het lesboek en een praktijkboek. 

Geïnteresseerden kunnen informatie inwinnen bij Jos Bergen, per mail of via het contactformulier op deze website. Email: josbergen@live.nl M: 06-24329243/. Bij hem kun je je ook opgeven voor de cursus. Verder kun je de websites raadplegen van de drie verenigingen: BC Heerde (https://10017.bridge.nl), BC de Heigraaf (Wezep) (https://10004.bridge.nl) of de Hattemer bridgesport (https://10038.bridge.nl). Daar vind je ook de naam van de contactpersoon voor geïnteresseerden en nieuwe leden. Deze contactpersoon kan je desgewenst meenemen naar een speelavond om een indruk te krijgen van het bridgespel.

Nieuwe beginnerscursus in Dalfsen vanaf 12 september

Ook in Dalfsen ga ik een nieuwe beginnerscursus Start met Bridge 1 en 2 verzorgen bij de Bridge Sociëteit Dalfsen, De eerste les is op 12 september. Er zijn nog een aantal plekken vrij, opgave kan via het contactformulier op deze website of stuur een email.