Er worden in het komende seizoen op tal van plaatsen weer bridgecursussen georganiseerd. Hieronder een overzicht.

Vervolgcursus Start met Bridge deel 3
In februari 2024 zal bij voldoende belangstelling weer een vervolgcursus worden gehouden. Deze cursus van twaalf lessen is geschikt voor spelers die inmiddels enkele jaren ervaring hebben en de basistechnieken grotendeels onder de knie hebben. In deze cursus worden naast herhaling van een aantal belangrijke thema's enkele nieuwe bied- en speeltechnieken behandeld. Na deze cursus heb je voldoende bied- en speelarsenaal tot je beschikking om competitiever te kunnen zijn aan de bridgetafel.
De cursus wordt wekelijks gehouden op woensdagavond in Cultuurhuis Stadshagen, Werkerlaan 1 in Zwolle. Aanvang 19.30u, voor het eerst op 7 februari a.s. De cursus bestaat uit 12 lessen van ongeveer 2,5 uur.
De lessen bestaan uit maximaal een uur theorie, vervolgens worden er acht oefenspellen gespeeld die behoren bij het onderwerp van de les.
Na elke les worden de sheets van de presentatie nagestuurd per mail ter bestudering en/of als naslagwerk. Inmiddels is gebleken dat er nu te weinig aanmeldingen zijn om de cursus door te laten gaan. Daarom komt de cursus voor deze keer te vervallen. 

Bridge Sociëteit Dalfsen

Op 5 februari start deel 2 van de vervolgcursus Start met Bridge. Ook meer ervaren bridgers uit de regio Dalfsen die hun kennis weer eens willen opfrissen kunnen hieraan meedoen. Inschrijving is inmiddels niet meer mogelijk.

Bridge Academie Zwolle

Op 30 januari respectievelijk 2 februari 2024 start deel 2 van de cursus Start met Bridge. Deze wordt op beide dagen gegeven in Ontmoetingscentrum Parkzicht te Zwolle. 

Ook meer ervaren spelers die behoefte hebben hun bridgekennis weer eens op te frissen zijn welkom.

Wil je jezelf opgeven of iemand anders, kijk dan op de website van de Bridge Academie Zwolle (www.bridgeacademiezwolle.nl). De inschrijving is inmiddels gesloten. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Beginnerscursus gezamenlijk bridgeverenigingen "Noord-Veluwe"

In februari 2024 start de vervolgcursus Start met Bridge 2 waarvoor in principe ook meer ervaren spelers zich kunnen opgeven bv. om hun bridgekennis weer eens op te frissen. Deze cursus loopt in principe synchroon met de cursus in Hattem. Cursisten hebben in voorkomende gevallen dan ook de mogelijkheid om bij verhindering incidenteel te ruilen met een andere cursusdag. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Workshops voor beginnende bridgers

Bridgers die net van de cursus afkomen of nog niet zo lang spelen hebben vaak behoefte om in een ontspannen setting te oefenen met de stof en hun bied- en speeltechniek te analyseren en verder te ontwikkelen. In 2023 heb ik tot twee keer toe een tiental oefensessies georganiseerd. Wegens het grote succes organiseer ik ook in 2024 weer workshops voor beginnende bridgers. Het principe is dat er wekelijks een  thema centraal staat. Dit gebeurt aan de hand van een aantal te spelen spellen waarbij naast het juiste biedverloop en af- en tegenspel ruimte is vrij gemaakt om een aantal opdrachten te maken die verband houden met het thema.
De deelname aan een workshop kost € 9,00 per sessie van 2,5 uur. De workshops zijn in principe op de donderdagmiddag en gaan alleen door bij minimaal 16 deelnemers per sessie. De eerste workshop is op 1 februari a.s.
Mocht je interesse hebben om mee te doen, laat het dan weten via de mail of laat een bericht achter op het contactformulier op deze website.


Graag tot ziens!

Jos Bergen