BERGEN BRIDGE  
Fitness for the mind!

Bergen Bridge is een bridgeschool die op locatie cursussen verzorgt in de regio Overijssel en Gelderland.

Bridgeschool Bergen Bridge organiseert cursussen voor beginners en gevorderden (groepen of privé). Daarnaast behoren clinics en themasessies tot de mogelijkheden. 

Bridgedocent Jos Bergen heeft in korte tijd al diverse groepen cursisten opgeleid. De meesten van hen spelen inmiddels bij een club in competitieverband. Een aantal deelnemers heeft in de afgelopen periode bij hem een verdiepingscursus gevolgd. Daarnaast verzorgt hij momenteel ook privé-lessen in huiskamerverband.

Als docent en spelend lid is hij verbonden aan Bridgesociëteit Dalfsen. Naast beginnerscursussen verzorgt hij maandelijks themasessies voor bestaande leden. 

Vanaf februari 2020 verzorgt hij in samenwerking met de Bridge Academie Zwolle beginnerscursussen. 

Beginnen met bridgen

Bridge is een prachtige (denk)sport, die zowel recreatief, bijvoorbeeld in de huiskamer of op de camping, als competitief in clubverband kan worden gespeeld. Maar voordat je lid wordt van een club, is het natuurlijk verstandig om in ieder geval een beginnerscursus te hebben afgerond. Bridge leren doet iedereen natuurlijk in zijn eigen tempo. Bij Bergen Bridge krijg je hier de ruimte voor; het belangrijkste is immers om te genieten van deze mooie sport. 

 


Groepscursus beginners

De praktijk leert dat je na 24 lessen van ongeveer 2,5 uur voldoende vaardigheden hebt om redelijk te kunnen bridgen. Voorwaarde is wel dat je veel oefent. Dat kan thuis met zijn vieren, of alleen op de computer. Op Berry's Internet Club (BIC) kun je 24/7 oefenen op jouw niveau om vaardigheid op te doen. Als je vervolgens lid wordt van de bridgeclub en competitie gaat spelen zul je vast goed mee kunnen komen in de laagste lijn van de club!  


Vervolgcursus

Bridgers die inmiddels al competitie spelen bij een club, hebben na verloop van tijd behoefte aan extra biedtheorie en meer techniek in het af- en tegenspel. Hiervoor biedt een vervolgcursus uitkomst; in 12 lessen waarbij de theorie wordt behandeld uit de leerboeken 3 en 4 van Berry Westra, leer je je beter te wapenen tegen meer ervaren spelers. En dat geeft ook meer speelplezier!

 

Verdiepingscursus

Beginners die de basiscursus hebben afgerond, en die de overstap naar het bridgen bij een club gaan maken, hebben vaak behoefte aan ondersteuning. Hiervoor kan in kleiner groepsverband (minimaal 8, maximaal 12 deelnemers) een verdiepingscursus uitkomst bieden. Herhaling van de theorie aan de hand van een aantal door de cursisten te spelen spellen die vervolgens aan tafel worden geanalyseerd, staat centraal.


Privécursus

Desgewenst bestaat de mogelijkheid om in huiskamerverband met 4 personen een privécursus te volgen. Dit kan vooral nuttig zijn als je het partnership met je bridgepartner wilt verbeteren. Hierbij wordt de systeemkaart onder de loep genomen en aan de hand van een aantal te spelen spellen bied- en speltechniek geanalyseerd.


Tarieven

Groepscursus beginners (minimaal 12 deelnemers)

Deze cursus bestaat uit 12 lessen van ongeveer 2,5 uur. Er wordt gewerkt met een lesboek dat bij de prijs is inbegrepen. Eventuele consumpties zijn voor eigen rekening.

Tarief:  € 100,- p.p. voor 12 lessen

Vervolgcursus (minimaal 12 deelnemers)

Deze cursus bestaat uit 12 lessen van ongeveer 2,5 uur. Het lesboek is bij de prijs inbegrepen. Eventuele consumpties zijn voor eigen rekening.

Tarief:  € 100,- p.p. voor 12 lessen

Verdiepingscursus (8-12 deelnemers)

Tarief: € 12,50 p.p. per les

Privécursus (in huiskamerverband, 4 personen)

Tarief: € 15,- p.p. per les. 

Voor alle cursussen geldt dat ik bij een enkele reisafstand van meer dan 10 km € 0,20 per km in rekening breng. In voorkomende gevallen kan hiervan worden afgeweken.


Fitness for the mind!

Bridgen houdt je geest scherp en fit. Je moet analyseren, je traint je geheugen, strategieën bedenken. Bridgen is goed voor iedereen. Bridgeschool Bergen Bridge wil zoveel mogelijk mensen aan het bridgen krijgen! 

Wil je leren bridgen? Bekijk de onderstaande filmpjes en meld je vandaag nog aan. Bridge leren? Doen !

 https://www.youtube.com/watch?v=X9JFFn8e6S8

https://www.youtube.com/watch?v=a31FiAA9dqA&list=PLGi2UrLsUiiTW6V-IR0v7CEciDt7EtXj3

Voor bridgen op internet kijk dan op de website van BIC