BERGEN BRIDGE  
Fitness for the mind!

Bergen Bridge is een bridgeschool die op locatie cursussen verzorgt in de regio Overijssel en Gelderland.

Bridgeschool Bergen Bridge organiseert cursussen voor beginners en gevorderden (groepen of privé). Daarnaast behoren clinics en themasessies tot de mogelijkheden. 

Bridgedocent Jos Bergen heeft in korte tijd al diverse groepen cursisten opgeleid. De meesten van hen spelen inmiddels bij een club in competitieverband. Een aantal deelnemers heeft in de afgelopen periode bij hem een verdiepingscursus gevolgd. Daarnaast verzorgt hij momenteel ook privé-lessen in huiskamerverband.

Als docent en spelend lid is hij verbonden aan Bridgesociëteit Dalfsen. Naast beginnerscursussen verzorgt hij maandelijks themasessies voor bestaande leden. 

Vanaf februari 2020 gaat hij in samenwerking met de Zwolse Bridge Academie beginnerscursussen voor zijn rekening nemen.

Beginnen met bridgen

Bridge is een prachtige (denk)sport, die zowel recreatief, bijvoorbeeld in de huiskamer of op de camping, als competitief in clubverband kan worden gespeeld. Maar voordat je lid wordt van een club, is het natuurlijk verstandig om in ieder geval een beginnerscursus te gaan volgen. Bridge leren doet iedereen in zijn eigen tempo. De een leert snel, de ander heeft wat meer tijd nodig. Bij Bergen Bridge krijg je hier de ruimte voor; het belangrijkste is immers om te genieten van deze mooie sport. 

En hoe beter je gaat bridgen, hoe meer speelplezier je gaat beleven! De praktijk leert dat je na 24 lessen voldoende vaardigheden hebt om redelijk te kunnen bridgen. Voorwaarde is wel dat je veel oefent. Dat kan thuis met zijn vieren, of alleen op de computer. Op Berry's Internet Club (BIC) kun je 24/7 oefenen op jouw niveau om vaardigheid op te doen. Als je vervolgens lid wordt van de bridgeclub en competitie gaat spelen zul je in eerste instantie goed mee kunnen komen in de laagste lijn van de club! Verdiepingscursus

Beginners die de basiscursus hebben afgerond, en die de overstap naar het bridgen bij een club gaan maken, hebben vaak behoefte aan ondersteuning. Hiervoor kan in kleiner groepsverband (minimaal 8, maximaal 12 deelnemers) een verdiepingscursus uitkomst bieden. Herhaling van de theorie aan de hand van een aantal door de cursisten te spelen spellen die vervolgens aan tafel worden geanalyseerd, staat centraal. 

Vanaf half januari 2020 biedt Bridgeschool Bergen Bridge verdiepingscursussen aan. Bij een voldoende aantal deelnemers zal deze cursus wekelijks afwisselend plaatsvinden in Wijkcentrum De Enk, Enkstraat 67 te Zwolle en Wijkcentrum De Pol, Gelijkheid 1 te Zwolle op respectievelijk woensdagavond van 19.30u tot 22.00u (De Enk) en op de donderdagmiddag van 14.00u tot 16.30u (De Pol). 

Desgewenst bestaat de mogelijkheid om in huiskamerverband met 4 personen een verdiepingscursus te volgen. Voor aanvullende info, stuur dan een mail (josbergen@live.nl) of bel me (06 24329243).

Fitness for the mind!

Bridgen houdt je geest scherp en fit. Je moet analyseren, je traint je geheugen, strategieën bedenken. Bridgen is goed voor iedereen. Bridgeschool Bergen Bridge wil zoveel mogelijk mensen aan het bridgen krijgen! 

Bekijk de onderstaande filmpjes en meld je vandaag nog aan. Bridge leren? Doen !

 https://www.youtube.com/watch?v=X9JFFn8e6S8

https://www.youtube.com/watch?v=a31FiAA9dqA&list=PLGi2UrLsUiiTW6V-IR0v7CEciDt7EtXj3

Voor bridgen op internet kijk dan op de website van BIC